Restaurant Left

Duurzaam, dit woord kun je ook gebruiken wanneer het aankomt op jezelf. Hoe ga je duurzamer met je eigen tijd om? Heb je niet vaak het gevoel dat je als een kip zonder kop maar van alles aan het plannen bent, eigenlijk geen weekenden vrij hebt terwijl je voelt dat je je rust moet pakken? Hoe ga je dan beter met je tijd om? Kun je dingen tegelijk plannen? In deze blog geven wij je wat tips om duurzamer met je tijd om te gaan zodat je eens een keer rust kan vinden in jouw drukke business leven.

Flexwerken

Idee 1: plan je meetings rond het lunch tijdstip, eten moet je toch. Zo kun je ergens wat gaan eten, bijvoorbeeld bij ons! Ga ergens flexwerken en spreek dan af met degene waar je een meeting mee hebt op die plek. Eet samen wat en bespreek ondertussen alvast wat dingen. Je kunt dan later je laptop erbij pakken om notities te maken. Zo heb je al een uur bespaard in de middag, want die ene meeting heb je al gehad!

 

Idee 2: begin in de ochtend met de dingen die echt gedaan moeten worden. Het is gebleken dat je in de ochtend minder snel afgeleid wordt en je in de ochtend ook het scherpst bent. Zo ga je sneller door die taken heen waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar toch gedaan moeten worden. Je gaat er sneller doorheen dus dan ben je er sneller vanaf! Dan blijf je er ook niet heel de dag over piekeren dat het gedaan moet worden en houd je tijd over voor andere dingen.

 

Idee 3: probeer een uur eerder op te staan. Ja dit is er eentje. Iedereen houdt natuurlijk van slaap, maar je hebt er echt geen 9 of 10 nodig in een nacht. Sta eens een uurtje eerder op dan je gewend bent en doe eens wat klusjes. Ruim je vaatwasser uit of haal een doekje door het toilet. Of ga juist sporten voordat je naar werk gaat. Zo hoef je hier na je werk niet meer aan te denken en kun je die tijd weer benutten voor andere dingen, zoals een boekje lezen of naar een terrasje gaan. Dit werkt ook goed voor je brein, je geeft jezelf rust en hoeft niet meer te denken aan dat uurtje sporten, want dat heb je dus in de ochtend al gedaan!

 

Idee 4: flexwerken. Ja natuurlijk hoort deze in het rijtje, omdat je bij Left altijd welkom bent om te komen flexwerken. Maar hear us out: als je thuis gaat zitten werken word je gegarandeerd afgeleid door de kleine klusjes in huis. Je kijkt altijd om je heen en er is altijd werk aan de winkel. Het dekentje ligt niet zoals je wil, de planten moeten eigenlijk nog water hebben en even snel naar de supermarkt moet kunnen tijdens werk toch? Maar stel je eens voor dat je eerst gaat werken, op een andere plek, volledig afleiding-vrij. Dan kun je misschien wel eerder stoppen, want je hebt je taken gedaan. Dit betekent dat je naar huis kunt en dan even snel alle ditjes en datjes doen zodat je in de avond weer vrij hebt.

Duurzamer omgaan met je tijd is mogelijk, je moet er alleen een routine van maken en dat heeft even tijd nodig. Om meer tijd voor jezelf te creëren zijn dit alvast wat tips op je op weg te helpen. Zorg dat je je prioriteiten eerst afmaakt en bundel je afspraken met wat anders. Zo houd je dus meer tijd over en kun jij lekker doen waar je zelf zin in hebt, zonder dat je hoofd overloopt met taken die je eigenlijk vorige week al af had willen hebben.