THERE IS ONLY ONE ECONOMY WHERE WE CAN THINK IN CIRCLES

Het is de week van de circulaire economie. Een week die in het teken staat om te laten zien hoe circulair ondernemen/leven inde praktijk werkt om anderen te kunnen helpen en inspireren. Dat is precies wat wij graag doen! Daarom delen we hier 6 stappen die jij kunt zetten richting een circulair leven. Daarbij luidt het motto van Left: ‘we hebben niet één persoon nodig die het perfect doet, maar iedereen die kleine stap zet’.

1. Kook van schil tot pit en van kop tot staart. Dat betekent benut je producten optimaal. Hierdoor spaar je het milieu, maar ook zeker je portemonnee. Bovendien ga je op deze manier respectvol om met zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten. Link naar instagram

2. Conserveren kun je leren. Dat betekent met name houdbaarheid verlengen en smaak toevoegen. Ook juist bij producten waarvan je eigenlijk denkt: ‘vers is het niet meer lekker, maar weggooien is echt sonde’. ⁠Link naar instagram

3. Koop duurzamer. Koop wat vaker duurzame geproduceerde producten waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt om meer circulair te leven. ⁠Link naar instagram

4. Neem je eigen waterfles en koffie/thee beker mee on the go! Met je eigen meeneembeker onderweg zorg je voor minder afval. En het milieuvoordeel bereik je al snel! Extra tip: was je meeneembeker onder de koude kraan, dan gaat ie het langst mee. ⁠

5. Eet minder vlees. Voedsel is verantwoordelijk voor 20-35 procent van de uitstoot van alle broeikasgassen, wat de opwarming van de aarde veroorzaakt. Meer dan de helft van deze percentages komt van vlees en zuivel. Wanneer je 100 gram minder vlees eet per week, verlaag je de broeikasgasuitstoot van je persoonlijke voedingspatroon al met 5 tot 10 procent. Link naar instagram

6. (Ver)koop tweedehands producten. Van kleding tot apparaten tot kunst of meubels. De leukste spullen en kleding zijn toch al gemaakt. Maar alles nieuw blijven kopen?

Ook door te lunchen bij Left draag je je steentje bij aan de circulaire economie. Boven de Albert Heijn Konincks in Utrecht lunch je de meest lekkere en kwalitatieve gerechten die voor het merendeel gemaakt worden van niet-verkochte producten.

Circular tips